fbpx

Zomer-balans

De zomervakantie staat voor deur…6 weken lang zon, zee, strand, zwemmen, op vakantie, leuke dingen doen, uitslapen en ga zo maar door…

Dat klinkt heerlijk! En dat is het natuurlijk ook, maar persoonlijk vind ik het als moeder van twee jongens ook wel een uitdaging dat ze 6 weken geen school hebben. Wat ik zo om mij heen hoor ben ik daar niet de enige in.

Vooral de weken dat je niet weg bent moet er even een balans komen tussen tijd met de kinderen, af en toe toch wat werken (daar ontkom je als ondernemer gewoonweg niet aan) en me-time. Wij starten meestal heel rustig op in de ochtend als het vakantie is, de jongens mogen lekker tv kijken en op die momenten duik ik vaak met een kopje koffie nog even mijn bed in om een mooi boek te lezen of kruip ik achter de laptop om wat werk te kunnen doen.

Wij hebben het geluk dat we een heerlijke, grote tuin hebben. In de zomermaanden staat daar een groot zwembad met trampoline naast, hier vermaken onze kids zich prima. Dat zorgt dan direct voor wat me-time. Ik laat de boel de boel (de was kan ook vanavond en het huis is echt niet zo vies dat dit direct gedaan moet worden) en ga op een ligbedje in de tuin liggen met een goed boek, heerlijk!

Uiteraard gaan we er met z’n viertjes ook veel op uit in de vakantie. De zomervakantie is gelukkig voor zowel mijn man als voor mij een redelijk rustige periode qua werk. Afgelopen jaar hebben we allemaal een museumkaart gehad, wat zijn er toch leuke musea voor kinderen! Zo is Geofort een aanrader, het Openluchtmuseum in Arnhem, het Watermuseum (ook in Arnhem), Corpus in Leiden en het stripmuseum Storyworld in Groningen. Aankomende week gaan we een bezoek brengen aan het Kinderboekenmuseum in Den Haag en gaan we naar Naturalis. Ik ben heel benieuwd!

Met de museumkaart kun je ook veel kastelen bezoeken, zeker de moeite waard!

Maar ook uitstapjes als picknicken, een keer naar een skatebaan in de buurt, wandelen in een mooi natuurgebied, nieuwe boeken uitzoeken in de bibliotheek, een filmavondje thuis organiseren met lekkere hapjes of een fietstocht maken en onderweg een ijsje halen zijn activiteiten die onze jongens heel leuk vinden en waarbij ik zelf ook echt kan genieten en ontspannen. Een win-win situatie dus!

Ik wens jullie een bruisende zomervakantie toe!!

Add your thoughts

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *