fbpx

Minecraft feest

Creepers, Steve, teleporteren, the Nether Portal……als jouw kind precies weet wat deze termen betekenen dan is dit feestje echt iets voor hem/haar!

Minecraft is een razend populaire game. Het is één van de meest verkochte spellen wereldwijd waarbij er gebouwd wordt met blokken. Het lijkt een beetje op digitaal Lego waarbij je de wereld bouwt en ontdekt. Het spel draait om avonturen beleven, reizen en rondtrekken door verschillende werelden. Tijdens het virtuele spel bouw je huizen, kastelen, grotten en ook achtbanen, zwaarden, boten etc. Alle spelers worden huizenbouwers. Het spel kan met meerdere spelers gespeeld worden zowel in teams als tegen elkaar, maar het kan ook individueel gespeeld worden.

Zelf heb ik twee jongens en met name de jongste speelt dit spel erg graag. Er wordt van alles gebouwd door hem en stiekem vind ik dat leuk om te zien, het is eigenlijk best een leerzaam spel.

Het leek mij wel wat om hier een themafeestje omheen te gaan bouwen.

Eerst heb ik mijn jongens om advies gevraagd; hoe werkt het spel precies, wat zijn Creepers, wat hoort er echt bij Minecraft enz.
Een uitgebreide Minecraft les kreeg ik!

Samen met de jongens verzonnen we leuke spellen rondom dit thema en langzaam maar zeker kreeg ik steeds meer ideetjes.

Natuurlijk gaan de kinderen tijdens dit feest zelf aan de slag met bouwen, maar een heuse Minecraft speurtocht behoort ook tot de mogelijkheden. Of wat dacht je van een Creeper target shooting met een Nerf pistool, Minecraft prik en een memory. Bij elk feestje bedenk ik een knutselactiviteit, zo kunnen de kinderen zelf een Minecraft zwaard of pickaxe knutselen of van lege dozen echte Minecraft hoofden maken. Een leuk aandenken aan het kinderfeest.

Ook heb ik heel veel leuke Minecraft snacks bedacht om helemaal in het thema te blijven, super leuk!

Ik ben erg tevreden met het resultaat en mijn jongste zoon denkt er over om met zijn volgende verjaardag een Minecraft kinderfeestje te geven, een groter compliment kan ik niet krijgen!

Add your thoughts

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *