fbpx

Sinterklaastraktaties

Wie zoet is krijgt lekkers……

Het is half november en dat betekent dat de Sint weer in het land is!
Schoen zetten, elke avond kijken naar het Sinterklaasjournaal, pepernoten bakken, verlanglijstjes maken…een heerlijke tijd!

Ook in deze gezellige, maar ietwat drukke periode zijn er een hoop kinderen jarig. Hoe leuk is het om op school helemaal in het Sintthema te kunnen trakteren!?

Hieronder beschrijf ik een aantal leuke, simpele traktaties die het overigens ook heel leuk doen als hapje tussendoor thuis of als verrassing in de lunchtrommel van je kind(eren)

Traktatie 1: Het paard van Sinterklaas poep

Nodig: pepernoten, doorzichtige zakjes of leuke Sinterklaasbakjes, kaartjes/karton, stiften, nietmachine

Doe de pepernoten in de zakjes of bakjes. Schrijf op de kaartjes: paard van Sinterklaas poep en bevestig aan de zakjes of steek in de bakjes.

Traktatie 2: Broodpakjes

Nodig: wit of bruin brood, beleg naar keuze, gekleurd touw

Snijd vierkantjes uit het brood. Beleg een helft met beleg naar keuze en doe er een andere helft bovenop. Bind het touw om het brood alsof je een cadeautje inpakt en klaar zijn je pakjes!

Je kunt ook ontbijtkoek gebruiken in plaats van brood!

Traktatie 3: Appelmijters

Nodig: rode appels, eventueel witte druiven, een banaan, satéprikkers

Snijd een appel door de helft en verwijder het klokhuis. Snijd de helften in driehoeken en snijd voorzichtig met een scherp mesje een kruis (zoals op de mijter) in de schil. Probeer de rode schil op die plek te verwijderen zodat het gele vruchtvlees van de appel tevoorschijn komt.

Je kunt de appelmijters ook aan een satéprikker prikken met een druif en een bananenplakje. Zo maak je gezonde Sinterklaasjes

Traktatie 4: Pepernotencake

Nodig: bakmix voor het bakken van cake (Koopmans), pepernoten

Bereid de cake volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng pepernoten door het cakebeslag en bak de cake zoals aangegeven op de bereidingswijze. Zo krijg je een heerlijke pepernotencake!

Traktatie 5: Pizza mijters

Nodig: pizzadeeg (kant-en-klaar of zelfgemaakt), tomatensaus, plakjes kaas, eventueel pizzakruiden/Italiaanse kruiden

Snijd driehoeken uit het pizzadeeg en besmeer met de tomatensaus. Snijd uit de plakken kaas repen. Leg steeds twee repen als een kruis op de pizza’s. Bestrooi met de kruiden en bak in de oven.

Eet smakelijk!

Add your thoughts

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *