fbpx

Last minute een kinderfeestje organiseren

Het organiseren van een kinderfeest kan voor sommige ouders zorgen voor een hoop stress, helemaal als je op het laatste moment nog een feestje uit je mouw moet schudden.
Maar, geen nood! Met onderstaande tips kun je op een redelijk eenvoudige manier een super leuk feestje organiseren voor jouw zoon of dochter.

Tip 1
Kies een simpel thema voor het kinderfeest, zoals dino’s, prinsessen, superhelden of unicorns. Met versiering in de juiste kleuren en wat kleurplaten in het gekozen thema kom je al een heel eind. Bij dit soort simpele thema’s is ook makkelijk decoratie te vinden.

Tip 2
Met de juiste versiering en aankleding zorg je meteen voor een feestelijke sfeer. Bij winkels als “Action” en “Hema” vind je veel leuke spullen voor een feestje, ook in allerlei leuke thema’s. Denk aan slingers, ballonnen, een tafelkleed, bordjes, bekers en feesthoedjes.
Wat ook heel feestelijk oogt zijn lampjes, misschien heb je leuke lampionnen uit de tuin die je kunt gebruiken of pak gewoon de kersverlichting van zolder erbij.
Zorg voor feesthoedjes voor alle kids, oogt meteen super feestelijk!

Tip 3
Zorg dat je van te voren een eenvoudig programma klaar hebt liggen.
Begin bijvoorbeeld met het versieren van kant en klare wafels of cupcakes. Met slagroom, hagelslag en verschillend soorten fruit kunnen de kinderen lekker aan de slag.
Maak van het uitpakken van de cadeautjes ook een spel, laat alle kinderen hun cadeau verstoppen bijvoorbeeld en laat de jarige op zoek gaan.
Oud Hollandse spelletjes blijven een succes, zoals koekhappen, spijkerpoepen en zaklopen.
Zorg voor kleurplaten in het thema en laat de kinderen deze versieren met stiften, glitterlijm, stickers en ander knutselmateriaal.

Tip 4
Ook de hapjes kun je eenvoudig en makkelijk regelen.
Tegenwoordig kun je zelfs in de supermarkt een kant en klare unicorn of dinotaart kopen.
Popcorn is altijd een succes, eventueel in kartonnen bekers die ook weer passen bij het gekozen thema. Fruitspiesjes zijn lekker en simpel te maken of denk eens aan mini pizzaatjes of mini tosti’s.
Het versieren van een cupcake (zie tip 3) is altijd een goed idee!
Maak een grote kan limonade (groene limo is echte dino limonade en roze limo past bij het prinsessen- of unicorn thema).

Tip 5
Als je last minute een kinderfeest moet regelen wil je snel een uitnodiging de deur uit kunnen doen. Maak met een app op je telefoon een leuke uitnodiging met een foto van de jarige en een plaatje van een dino of een unicorn. Verstuur deze via Whatsapp of mail naar betreffende ouders.

Weinig tijd en toch een gaaf en bruisend kinderfeestje organiseren?
Op onze website bestel je gemakkelijk een draaiboek of feestpakket in allerlei verschillende thema’s.
Zo heb je in een handomdraai alles in huis voor een onvergetelijk kinderfeest!

Add your thoughts

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *