fbpx

Budgetproof kinderfeest

Een kinderfeest hoeft helemaal niet duur te zijn!

In deze blog deel ik 7 tips met je om een budgetproof kinderfeest te organiseren, wel zo fijn in deze tijd waarin alles een flink stuk duurder geworden is!

Tip 1

Houd het feestje lekker bij je thuis.
Het scheelt een hoop geld als je niet naar een locatie hoeft te gaan.
Tover de eettafel om in een gezellige tafel met hapjes. Gebruik eventueel een passend tafelkleed, bordjes, bekers etc. bij het thema van het feestje.
Versier de woonkamer. Heb je een tuin? Houd dan bij mooi weer een deel van het feestje daar, of zoek een grasveld of park in de buurt op.

Tip 2

Regel simpele hapjes.
Welk kind wordt niet blij van het zelf versieren van een plak cake of een wafel? Zet slagroom, allerlei soorten hagelslag, koekjes en wat fruit op tafel en het versieren kan beginnen!
Voor een lunch maak je tosti’s of bak je een stapel pannenkoeken. Broodjes knakworst zijn nog steeds favoriet bij veel kinderen. Of eet zonder borden en bestek patat, leg de patat en eventuele snacks gewoon op het tafelkleed en aanvallen maar!

Tip 3

Maak van te voren een planning.
Zo weet je waar je aan toe bent en kom je minder snel voor verrassingen te staan. Begin met het uitpakken van de cadeautjes en het versieren van een wafel. Speel daarna een aantal spelletjes en doe een knutselactiviteit, las een pauze met wat lekkers in tussendoor en eindig met nog wat spelletjes of met een quiz. Bingo is ook altijd een leuke activiteit om mee te eindigen.

Tip 4

Schakel hulptroepen in.
Zie je op tegen een feestje bij je thuis? Regel hulp! Er is vast wel een opa of oma of een vriendin die graag wil komen helpen. Zo maak je het voor jezelf gemakkelijker en het is nog gezellig ook!

Tip 5

Bedankje meegeven.
Er hoeft aan het einde van het feestje echt niet altijd een enorme cadeautas vol met snoep en speelgoed mee gegeven te worden. De knutselactiviteit is een leuke, blijvende herinnering die de gasten mee naar huis mogen nemen. Maak een groepsfoto die je uitprint en geef dit mee aan het einde van het feest of maak een diploma voor de kinderen, altijd een succes!

Tip 6

Kies een thema.
Kies een thema voor het kinderfeest. Je kunt de versiering hier op aan passen, eventueel de hapjes en natuurlijk de spelletjes en knutselactiviteiten. Of houd een speurtocht door de buurt. Is je kind gek op voetbal, hang dan kartonnen voetballen op aan bomen / lantaarnpalen etc. en zet op die manier een route uit.

Tip 7

Bestel een draaiboek of feestpakket.
Ben je zelf niet zo creatief en vind je het lastig om een invulling aan het feestje te geven? Bestel een draaiboek via www.limonademetprik.nl
Hierin vind je veel tips en ideeën voor de aankleding, hapjes en traktaties, spelletjes, knutselopdrachten etc. Ook staat er een planning in die je aan kunt houden. Bestel je een feestpakket? Dan ontvang je alles voor de versiering en de aankleding, benodigdheden voor het knutselen en de spellen, uitnodigingen, cadeauzakjes, een uitdeelcadeau etc. Je bent met een feestpakket een stuk goedkoper uit dan wanneer je alles zelf los moet aanschaffen.

Add your thoughts

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *