fbpx

Koningsdag

Oranje boven, oranje boven…..Leve de koning!

Ik houd van feestjes en Koningsdag vind ik altijd gezellig. Lekker met de kids de rommelmarkt afstruinen, misschien zelf wel op een kleedje zitten om spullen te verkopen, met vrienden en alle kinderen naar het terras, in elke stad of dorp zijn die dag leuke activiteiten georganiseerd……

Het is leuk om je huis ook een beetje in oranje sferen te brengen. In allerlei bekende warenhuizen en op het internet vind je slingers en andere versieringen die je kunt kopen. Maar het is ook hartstikke leuk om zelf (of met je kind) aan de slag te gaan! Hieronder enkele tips:

  • Koop raamstiften en maak een mooie raamtekening. Je kunt bijvoorbeeld de Nederlandse vlag / vlaggetjes tekenen, de tekst: Leve de Koning of Koningsdag 2022 etc. Laat vooral je fantasie de vrije loop.
  • Maak ergens in de woonkamer een oranjehoekje. Zet er wat (informatie) boeken over het Koningshuis neer (heb je deze zelf niet, zoek dan eens in de bibliotheek). Hang wat oranje of rood-wit-blauwe vlaggetjes op en zet er een vaasje met oranje bloemen neer.
  • Maak samen met je kind een vlaggenlijn. Zorg voor vouwblaadjes in de kleuren rood, wit, blauw en oranje. Je kent vast nog wel het kleedjes knippen van vroeger; vouw het blaadje een aantal keer dubbel en knip er figuurtjes uit. Vouw het blaadje weer open en je hebt een mooi patroon. Doe dit met alle vouwblaadjes en bevestig ze aan een touw. Klaar is je zelfgemaakte slinger!
  • Is het met Koningsdag heel mooi weer…versier dan ook je tuin of balkon. Hang vlaggenlijnen op in de kleuren van de Nederlandse vlag. Heb je een vlaggenmast, dan wappert uiteraard de Nederlandse vlag bij jullie en zorg eventueel voor oranje, rode, blauwe bloemen in bloempotten.
  • Van stroken rood, wit, blauw en oranje papier kun je natuurlijk heel simpel een slinger maken. Niet steeds één strook om de andere en maak zo een lange slinger. Heel simpel maar het ziet er meteen vrolijk uit.
  • Zorg voor leuke Koningsdag T-shirts. Deze zijn ieder jaar wel te vinden bij o.a. Hema. Ook een oranje hoedje, bril etc. is leuk. Maak met schmink rood-wit-blauwe vlaggetjes op de wangen bij iedereen.

Zorg dat al je eten en drinken ook in oranje stijl is. Schenk oranje aanmaaklimonade, maak fruitspiesjes in de kleuren van de Nederlandse vlag (met aardbeien, marshmallows en blauwe bessen), maak een oer Hollandse borrelplank met blokjes kaas, plakjes worst, augurk in ham, bitterballen en mosterd. Serveer oranje paprikachips in een bakje, oranje snoeppaprika en oranje snoeptomaat. Maak van brood echt koninklijk brood door er een vorm van een kroontje uit te snijden, koop oranje snoep en echte Hollandse lekkernijen zoals stroopwafels. Uiteraard kan een oranje tompouce niet ontbreken!

Vermijd je liever de drukte in de stad, organiseer dan een echt oudhollands spelletjes parcours in je eigen tuin! Wat dacht je van koekhappen, sjoelen, spijkerpoepen, snoephappen, zaklopen, blikgooien en Koning prik!?

Allemaal spelletjes waarbij je weinig materiaal nodig hebt en wat je zo kunt spelen met elkaar. Lachen, gieren, brullen gegarandeerd!

Wil je nog veel meer tips en inspiratie voor een bruisende Koningsdag? Vraag dan het gratis (!!) Koningsdag draaiboek van Limonade met prik aan! Vol met ideetjes voor spelletjes, knutselactiviteiten, hapjes etc. Stuur een mail naar info@limonademetprik.nl om het draaiboek aan te vragen

Add your thoughts

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *