fbpx

Zonnig feestweekend

Ik schreef laatst over een stormachtig feestweekend, wat een contrast met afgelopen weekend! Ik mag dit weekend gerust een zonovergoten en stralend feestweekend noemen!!
Wat een heerlijk weer.

Vrijdagmiddag reed ik naar Arnhem om daar een Super Mario feestje te organiseren voor L. Hij was 6 jaar geworden.
Aangekomen bij het feestvarken stonden de deuren naar de tuin al wagenwijd open, hingen de Mario slingers en ballonnen door de hele tuin heen en stonden de 9 enthousiaste feestbeesten al te springen op de trampoline. Wat heerlijk dat de feestjes weer buiten, in de tuin gevierd kunnen worden. Zo fijn!

Na het eten van de taart was het tijd voor het echte werk. Ik vertelde de jongens dat de tuin veranderd was in Mario land en dat de kinderen allemaal levels moesten gaan halen. “Cool”, “gaaf” en “Yes!” waren de reacties.

We hebben Yoshi eieren gezocht, een echte Mario Kart race gehouden, munten verzameld door het munt happen en speelden Toad werpen, Mario tikkertje en Mario prik. Als afsluiting speelden we het spel; ‘krachtmeting a la Bowser’. Ik had een echt touwtrektouw mee en de jongens speelden vol overgave een aantal keer dit afsluitende spel.
Alle levels zijn behaald en dus kreeg iedereen een echt certificaat mee naar huis en een medaille, dik verdiend!

Voordat ik weer in mijn auto stapte kreeg ik van één van de jongetjes een enorm dikke knuffel, volgens mij was het feestje geslaagd! 😉

De volgende dag reed ik weer richting Arnhem. De lucht was strakblauw, de zon scheen……weer een top dag voor een feestje! Deze keer was het thema: Pokémon. R. was jarig geweest en vierde vandaag voor de allereerste keer een kinderfeestje. Ook hier was de tuin helemaal versierd en ook de woonkamer hing vol met alle Pokémonversiering.

Na het spelen van het cadeauspel was het tijd voor de Pokémontraining. De kinderen hebben eigen Pokémonkaarten ontworpen, speelden Pikachu-prik & Pokébal happen, stampten ballonnen met Pokémon Snorlax en vingen Pokémons.

Voor de meeste kinderen die op het feestje waren was het hun eerste kinderfeestje, dus dat was best een beetje spannend. We deden het rustig aan, de kinderen speelden tussen de spelletjes door lekker even op de trampoline en sowieso is mijn motto altijd; “niks moet, alles mag”.
Als een kind een bepaald spel niet wil spelen, dan hoeft dat niet.
Uiteindelijk zag ik alleen maar hele blije koppies en was iedereen heel blij met het behaalde Pokémon diploma.

Moe, maar voldaan stapte ik weer in mijn auto.
Radio lekker hard aan, zonnebril op……op naar huis, waar ik heerlijk in de tuin in het zonnetje heb gezeten… al nagenietend van dit fijne feestweekend.

Add your thoughts

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *