fbpx

Kinderfeest thema ruimte

Een ruimte feestje alleen voor jongens!? Echt niet!
Elf enthousiaste meiden stonden mij op te wachten en hadden vreselijk veel zin in het ruimte feestje!
Hoe leuk!? Stiekem is dit ook één van mijn favoriete thema’s.

Het huis was al helemaal versierd en ook de tafel was gedekt in stijl m.b.v. alle spulletjes uit het feestpakket.
Nadat alle buiken gevuld waren met een hoop pannenkoeken en de cadeaus waren uitgepakt was het tijd voor het echte werk.
Tijdens het ruimte feestje gaan de kinderen op een geheime ruimtemissie en moeten daarom eerst een speciale astronautentraining volgen om echte astronauten te worden.

Allereerst moesten er aliens uitgeschakeld worden. Het ouderwetse blikgooien blijft mateloos populair bij kinderen, dat was tijdens dit feestje niet anders. De aliens vlogen je om de oren!
Nadat de aliens uitgeschakeld waren moesten er maanstenen gezocht worden, toen alle meiden een steen gevonden hadden werden deze prachtig beschilderd.

Het was genieten met deze groep. Wat een vrolijkheid en gezelligheid! Elke opdracht werd met zoveel enthousiasme ontvangen, heerlijk!
We hebben vreselijk gelachen tijdens de spacerace. In slow motion legden de kinderen een parcours af, in de ruimte ben je immers gewichtloos en zweef je. Diegene die het langst erover doet wint, maar…er mag niet stil gestaan worden. Lachen, gieren, brullen!

Ook het sterhappen was een succes.
Na een aantal actieve opdrachten heb ik even een rustigere activiteit ingelast en zijn de meiden sterrenbeelden gaan maken van zoute stokjes en marshmallows.
Het feestje sloten we af met een heuse ruimtequiz en alle meiden zijn glansrijk geslaagd voor hun astronautentraining. Het certificaat werd met trots in ontvangst genomen.

Met een grote glimlach reed ik weer richting huis. Wat een energie hadden deze meiden en wat krijg ik daar weer een energie van! En dit feestje bewees het nog maar eens, een ruimtefeestje is zeker niet alleen voor jongens!

Add your thoughts

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *