fbpx

Kinderfeestje in het bos

“Juf….kijk eens, ik heb deze grote tak gevonden voor de hut!”
“Juf…mag ik nog een keer schieten met de katapult, ik vind het zo leuk!”
“Juf…ik heb een dennenappel gevonden, kijk!”

Vorige week vrijdag was ik opeens weer de juf, terwijl ik toch echt de tijd dat ik als juf voor de klas stond al een poosje achter mij heb gelaten.
Ik was vorige week ook niet in een klaslokaal, ik liep in een prachtig bos in Rhenen met uitzicht over de Uiterwaarden van de Rijn, samen met een super enthousiast groepje kinderen .
Het was het kinderfeestje van D. en dat feestje mocht ik organiseren en begeleiden.
D. is gek op de natuur en dus moest het een heus bosfeestje worden.

Wat een luxe dat we vanaf het huis van de jarige jet zo het bos in liepen.
Het was heerlijk nazomer weer, wat een geluk!
We begonnen met bos jutten, net zoiets als strandjutten, alleen dan in het bos. Heerlijk om het enthousiasme van de kinderen te zien, vol overgave gingen ze aan de slag met het verzamelen van allerlei spulletjes. Ook zijn we op zoek gegaan naar geschikte stokken om daar vervolgens een katapult van te maken.
Uiteraard moesten we deze katapulten ook gaan uitproberen en dus toverde ik een stapel blikken uit mijn rugzak waarop geschoten kon worden. Wat een succes was dat! Iedereen wilde telkens nog een keer schieten en de blikken werden steeds vaker geraakt.

Na een welverdiende pauze met wat lekkers te eten en te drinken was het tijd om een hut te gaan bouwen. Direct stoven de kinderen alle kanten uit om takken te gaan verzamelen. De ene tak die gevonden werd was nog groter dan de andere. Vol overgave werd er gezamenlijk aan één grote hut gebouwd waar iedereen in paste. Mooi om te zien dat kinderen eigenlijk heel weinig nodig hebben om zich te kunnen vermaken.

Als afsluiting speelden we wolvenverstoppertje en toen was het toch echt tijd om weer richting huis te gaan. Wat een fijn kinderfeestje was dit met een stel heerlijke kids. Ik kan daar iedere keer weer enorm van genieten. Dit is toch de leukste baan die je je maar kunt wensen!?

Add your thoughts

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *